Filete vegano // Vegetable Protein Steak

♥ 2 tazas de soja texturizada fina
♥ 1/2 taza de pan rallado
♥ 1/2 taza de gluten de trigo
♥ 1 cdta de pimentón 
♥ 1/2 cdta de pimienta blanca
♥ 1/2 cdta de ajo en polvo
♥ 1/2 cdta de cebolla en polvo
♥ 1 cebolla
♥ 2 diente de ajo
♥ 1/2 pimiento rojo
♥ 4 cdas de salsa inglesa Worchestershire vegana
♥ 1 cda de vinagre de manzana
♥ 2 cdas de tomate concentrado
♥ 1/2 taza de caldo vegetal o agua
  1. Cortamos muy fino la cebolla, los ajos y el pimiento. Ponemos en remojo la soja texturizada en agua o caldo vegetal tibio 20 minutos.
  2. En un bol mezclamos todos los ingredientes secos: soja texturizada, gluten de trigo, pan rallado y todas las especias. mezclamos bien, añadimos el resto de los ingredientes y amasamos.
  3. Cogemos pequeñas porciones de masa y le damos forma ovalada o rectangular con las manos.
  4. Cocinamos los trozos al vapor 30 minutos. Ahora los filetes pueden cocinarse a la plancha, al horno o fritos.

English version below

♥ 2 cups fine textured vegetable protein
♥ 1/2 cup bread crumbs
♥ 1/2 cup wheat gluten
♥ 1 teaspoon paprika
♥ 1/2 teaspoon white pepper
♥ 1/2 teaspoon garlic powder
♥ 1/2 teaspoon onion powder
♥ 1 onion
♥ 2 garlic cloves
♥ 1/2 red bell pepper
♥ 4 tablespoons vegan Worcestershire sauce
♥ 1 tablespoon apple cider vinegar
♥ 2 tablespoons tomato paste
♥ 1/2 cup vegetable broth or water
  1. Finely slice the onion, garlic, and pepper. In a bowl, soak the textured vegetable protein (TVP) in water or vegetable broth for 20 minutes.
  2. In a bowl, mix all the dry ingredients: TVP, wheat gluten, bread crumbs, and all spices. Mix well, add the rest of the ingredients, and knead until the batter becomes doughy.
  3. Taking small portions of dough in your hands, make an oval or rectangular shape. Simmer in water or broth for 30 minutes.Now, the steaks can be grilled, baked, or fried. If you are grilling or baking them, simple cook on both sides until golden.

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